Diamond Travel
 
ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΌΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
Εύρεση πακέτου
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2019 ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2019 Πασχαλινές εκδρομές 2019 Εξωτικά ταξίδια ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
ΒΕΝΕΤΙΑ αποκριες 4ημερες
KAΠΠΑΔΟΚΙΑ απευθείας απο Ηράκλειο
Περίληψη Δρομολόγιο & χάρτης Αναχωρήσεις & τιμές Κράτηση
1η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηράκλειου νωρίς το πρωί 05:30 και αναχώρηση στις 07:00 για την Καισάρεια. Άφιξη και επίσκεψη στη Μουταλάσκη 20 χλμ έξω από την Καισάρεια, είναι η γενέτειρα του Αγίου Σάββα και της οικογένειας Ωνάση . Ο ναός της Παναγίας σήμερα είναι Τζαμί. Μεταφορά στο κέντρο της Καισάρειας, επίσκεψη στο ΜΕΝΤΡΕΣΕ του 13ου αιώνα και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια  θα συνεχίσουμε για την Άβανο περνώντας δίπλα από το Τσαβουσίν και διασχίζοντας τον κόκκινο (Άλυ) ποταμό από τις όχθες του οποίου βγαίνει ο πηλός που κατασκευάζονται τα περίφημα κεραμικά της περιοχής. Θα δούμε την παλαιά Ελληνική Πολιτεία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Προκόπι (Urgup), στην περιοχή Νεάπολη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η Ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας. Εδώ το έδαφος αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό από το οποίο ξεπροβάλουν εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηματισμοί που μοιάζουν με μανιτάρια, καμήλες, φώκιες ή σφήνες με άσπρη κίτρινη ή πράσινη απόχρωση. Στους μαλακούς βράχους έχουν λαξευτεί σπίτια, εκκλησίες και μοναστήρια. Βρισκόμαστε στην καρδιά της ηφαιστιογενούς Καππαδοκίας. Η περιοχή αυτή χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει έχει μπει στον κατάλογο της Ουνέσκο με τα μνημεία που αποτελούν κληρονομιά της ανθρωπότητας. Θα δούμε την κοιλάδα των περιστεριών με την πανοραμική θέα για φωτογραφίες.  Συνεχίζουμε για το Ουτσχισάρ <<Μνημείο Εθνικής Κληρονομιάς>> ένα 25όροφο υπόσκαφο κτίσμα που χρησιμοποιήθηκε από Ρωμαίους, Βυζαντινούς και Σελτζούκους.. Θα δούμε το Κόραμα, το υπαίθριο μουσείο της Καππαδοκίας. Ένας χώρος με άγρια φυσική ομορφιά όπου βυζαντινοί μοναχοί λάξευσαν εκατοντάδες εκκλησίες με ανεκτίμητες τοιχογραφίες από τον 9ο – 14ο αιώνα. Η πιο εντυπωσιακή από όλες είναι η Τοκαλι με αγιογραφίες από την ζωή του Ιησού. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση .
 
3η Ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Μετά το πρωινό και αναχώρηση με το πούλμαν όπου πρώτη στάση μας θα είναι η Σινασσός. Η Σινασσός ένα από τα τέσσερα – πέντε ελληνόφωνα χωριά που υπήρχαν στην περιοχή μέχρι το 1924. Θα δούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πλατεία του χωριού. Θα δούμε τους οικισμούς της Καππαδοκικής πόλης γεμάτους με ελληνικά αρχοντικά, όπως το αρχοντικό του Ρίζου, δείγμα των σπουδαίων  κατοικιών της εποχής, τρωγλοδυτικές κατοικίες και επίσκεψη στο μοναστήρι του Αρχααγγέλου. Συνεχίζουμε να επισκεφτούμε την Μαλακοπή και την υπόγεια πόλη (κατακόμβες) της περιοχής. Είναι χτισμένες σχεδόν 85 μέτρα κάτω από την γη και χρησιμοποιήθηκαν για να γλυτώσουν από τις επιδρομές των Αράβων Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 
Μετά το πρωινό μας ανχώρηση για να επισκεφτούμε το σπίτι στο οποίο έζησε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος επί 17 χρόνια. Συνεχίζουμε για να δούμε την κοιλάδα ΠΑΣΑΜΠΑΓ με πολλούς ηφαιστιογενείς κώνους. Εδώ θα δούμε και τα εργαστήρια αγγειοπλαστικής. Άφιξη στη Καισάρεια. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία μας ψώνια. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Ηράκλειο.
 
Πάνω εκτύπωση
 
Copyright 2008, Diamond Travel. All Rights Reserved, - Created by iWorx ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΌΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ