Diamond Travel
 
ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΌΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
Εύρεση πακέτου
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ Χριστουγεννιάτικες Προσφορές Εξωτικά ταξίδια Καθαρή Δευτερα 2020 ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
Περίληψη Δρομολόγιο & χάρτης Αναχωρήσεις & τιμές Κράτηση
1H HΜΕΡΑ 8/11/19 : AΘΗΝΑ – ΜΠΑΚΟΥ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, μιας χώρας που συνδυάζει το άρωμα της ανατολής με αυτό του πετρελαίου. Το "Ντουμπάι της Κασπίας", το Μπακού, η ανατολικότερη πρωτεύουσα της Δύσης, είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη. Από εδώ ξεκινούν οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, εδώ είναι το νέο Ελντοράντο, η περιοχή με τις μεγάλες ευκαιρίες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Φαγητό και διανυκτέρευση.
 
2H HΜΕΡΑ 9/11/19 :  ΜΠΑΚΟΥ
Πρωινό και ξενάγηση στο Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Θα ξεναγηθούμε στην μεγαλύτερη πόλη της Υπερκαυκασίας ξεκινώντας την επίσκεψη μας στο πάρκο Ναγκόρνι με την εκπληκτική θέα προς την πόλη και την Κασπία θάλασσα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη και το φρούριο του Ιτσέρι Σέχερ, όπου θα ανακαλύψουμε τα καραβάν σεράι της Μπουχάρα και του Μουλτάν και θα δούμε τον επιβλητικό πύργο της Παρθένας. Μέρος της ξενάγησής μας και το Μουσείο Χαλιών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, όπου εκτίθενται χαλιά, κεντήματα και άλλα είδη χειροτεχνίας . Ελεύθερος χρόνος και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας φαγητό και το βράδυ μας περιμένει δείπνο σε παραδοσιακό καραβάν σεράι με τυπική αζέρικη κουζίνα.
 
3H HΜΕΡΑ 10/11/19 :  ΜΠΑΚΟΥ - ΓΚΟΜΠΟΥΣΤΑΝ 
Πρωινό και αναχώρηση. Το Μπακού είναι ένα µεγάλο λιµάνι της Κασπίας Θάλασσας και βρίσκεται στο βάθος του οµώνυµου κόλπου στη νότια ακτή της χερσονήσου Αµπσερόν. Η παλιά πόλη είναι καταχωρημένη στον κατάλογο των µνηµείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ η σύγχρονη μητρόπολη µε τους μεγάλους δρόμους και τους ουρανοξύστες, εκτείνεται κοντά στο παλαιό κέντρο που περιβάλλεται από τείχη του 12ου αι.
Η ημέρα μας ξεκινάει με μια εκδρομή κατά µήκος της Κασπίας προς την περιοχή του Γκοµπουστάν µε τους περίεργους ηφαιστειακούς σχηματισμούς και τις περισσότερες από 4.000 βραχογραφίες νεολιθικής εποχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα εκπληκτικά ηφαίστεια λάσπης, που βρίσκονται πολύ κοντά στο Γκομπουστάν. Το Αζερμπαϊτζάν, άλλωστε, διαθέτει τα περισσότερα ηφαίστεια λάσπης στον κόσμο (περίπου 300) που εντοπίζονται διάσπαρτα στις ακτές, μέσα στη θάλασσα αλλά και στα νησάκια της χώρας. Η επίσκεψή μας στην περιοχή θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε από πολύ κοντά τα ενεργά αυτά ηφαίστεια! Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Φαγητό και διανυκτέρευση.
 4H HΜΕΡΑ 11/11/19 :  ΜΠΑΚΟΥ – ΤΙΦΛΙΔΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
Πρωινό και αναχώρηση μαζί με τις βαλίτσες μας για την τελευταία μας βόλτα στο Μπακού. Στη συνέχεια μας περιμένει η χερσόνησος Απσερόν όπου κυριαρχεί ο ζωροαστρικός ναός Αρεζγκάχ με την αιώνια φωτιά, αντικείμενο λατρείας ανά τους αιώνες και αποτέλεσμα των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου του υπεδάφους του Αζερμπαϊτζάν, βασική πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας. Έπειτα μεταφορά σε εμπορικό κέντρο και  αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήσης μας στην Τιφλίδα.
 
5H HΜΕΡΑ 12/11/19 :  ΤΙΦΛΙΔΑ  -ΜΤΣΧΕΤΑ 25,2 ΧΛΜ– ΓΚΟΡΙ 68,4 ΧΛΜ- ΟΥΜΠΛΙΤΣΙΚΕ 14ΧΛΜ ο.w.
Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την Τιφλίδα πρωτεύουσα της Γεωργίας, πόλη πανέμορφη χτισμένη στο γεωγραφικό σταυροδρόμι της Ευρώπης  και της Ασίας με ιδιαίτερη ευρωασιατική αρχιτεκτονική. Άφιξη και ξενάγηση 
όπου θα γνωρίσουμε καλύτερα την πανέμορφη <<κόρη>> της Υπερκαυκασίας, την Τιφλίδα. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό Σιόνι, έδρα του Πατριάρχη Γεωργίας όπου φυλάσσεται ο σταυρός της Αγίας Νίνας, την Βασιλική του Ανχισκάτι του 6ου αι., η παλαιότερη εκκλησία της Τιφλίδας με τυπική Γεωργιανή μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τέλος το Ιστορικό / Εθνικό Μουσείο με τα χρυσά εκθέματα από το θησαυρό της Κολχίδας. Συνεχίζουμε και πάμε στα  φαράγγια του Καυκάσου, στην ιστορική πόλη Μτσχέτα που έχει ηλικία 3.000 ετών.Οι μεσαιωνικές εκκλησίες της Μτσχέτα περιλαμβάνονται στην λίστα μνημείων Παγκόσμιας κληρονομίας Unesco. Κορυφαία αξιοθέατα η εκκλησία Τζβάρι του 6ο αι., ο Καθεδρικός Ναός Σβετσκοσβέλι και το Μοναστήρι του Σάμταβρο. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την επαρχία Κάρτλι στην καρδία της χώρας. Πρώτος μας σταθμός το Γκόρι γενέτειρα του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι παγκοσμίως γνωστός με το ψευδώνυμο Στάλιν. Στο ομώνυμο μουσείο θα δούμε προσωπικά του αντικείμενα και θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές των πρώτων χρόνων της ζωής του αμφιλεγόμενου ηγέτη. Μετά μας περιμένει η υπόσκαφη πόλη Ουπλιτσικέ που χρονολογείται από το 1500 π.Χ.. επιστροφή στην Τιφλίδα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας διανυκτέρευση.
 
6H HΜΕΡΑ 13/11/19: TIΦΛΙΔΑ – KAXETI 85,7 ΧΛΜ –SIGNANI 23ΧΛΜ
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή Kakheti. Η πρώτη στάση του ταξιδιού μας είναι το Μοναστήρι Μπόντμπε, το οποίο θα επισκεφτούμε. Εδώ βρίσκεται ο ναός και τάφος της Αγίας Νίνας της Φωτίστριας και Ισαποστόλου της Γεωργίας. Αν επιθυμείτε μπορείτε να κατεβείτε στη θαυματουργική πηγή της Αγίας ( η οποία σύμφωνα με την παράδοση εμφανίστηκε στο μέρος, όπου προσευχόταν η Αγία Νίνα και τα νερά της είναι θαυματουργά) και να βυθιστείτε στο αγίασμα. Λένε, ότι ο πιστός, που θα βυθιστεί τρείς φορές  στην πηγή, θα γιατρευτεί από όλες τις ασθένειες. Συνεχίζοντας στην πόλη Signagi  για όποιον το επιθυμεί θα επισκεφτούμε την γκαλερί ζωγραφικής και το τοπικό οινοποιείο όπου θα δοκιμάσουμε σπιτικό κρασί με συνοδεία μεζέδων. Συνεχίζοντας την βόλτα μας στην πόλη, θα απολάυσουμε την πανέμορφη θέα της κοιλάδας Αλαζάνι και θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο για 
όποιον θέλει. Στη συνέχεια εάν το επιθυμείτε  θα πάμε στο παλιό οινοποιείο, όπου θα μας διηγηθούν την διαδικασία παραγωγής του κρασιού στην Γεωργία. Ολοκληρώνοντας τη σημερινή διαδρομή, θα επισκεφθούμε το οικογενειακό κτήμα του στρατηγού της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και του γνωστού ποιητή του ρομαντισμού Α. Chavchavadze του 19ου αιώνα. Το σπίτι μουσείο περιβάλλεται από ένα υπέροχο πάρκο με ένα παρεκκλήσι, και στα κελάρια διατηρούνται 16.000 μπουκάλια κρασί. Επιστροφή στην Τιφλίδα διανυκτέρευση.  
 
7H HΜΕΡΑ 14/11/19 :  ΤΙΦΛΙΔΑ – ΤΣΑΓΚΑΝΤΖΟΡ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΧΑΓΚΠΑΤ  - ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΡΕΒΑΝ 295ΧΛΜ
Πρωινό και αναχώρηση μαζί με τις βαλίτσες μας για την Αρμενία, κατευθυνόμαστε στα γεωργιανά σύνορα και περνάμε το έδαφος της Αρμενίας. Πρώτη μας στάση η πόλη Τσαγκαντζόρ πόλη θέρετρο είναι λουτρόπολη, που το όνομα της σημαίνει <<κοιλάδα των λουλουδιών>>. Επίσκεψη στο Μοναστήρι Χαγκπάτ, προστατευόμενο μνημείο της Unesco και πραγματικό αριστούργημα της μεσαιωνικής αρμενικής αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια μας διανυκτέρευση. 
 
8H HΜΕΡΑ 15/11/19 :  ΕΡΕΒΑΝ - ΕΚΔΡΟΜΗ – ΒΡΑΔΥ ΑΓΩΝΑΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την 4ΩΡΗ ξενάγηση μας  στο Ερεβάν, που βρίσκεται χτισμένο στις όχθες του ποταμιού Χραζντάν και είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν φέρει στο φώς οι ανασκαφές. Πόλη όμορφη, ζωντανή, με φαρδιές λεωφόρους, επιβλητικά κτίρια, καταπράσινους κήπους και μεγάλες πλατείες. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης θα δούμε το Άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας, την Ακαδημία Επιστημών, το κτίριο της Βουλής, το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας, την λεωφόρο Μάστοτς. Στην Πλατεία Δημοκρατίας βρίσκεται το Ιστορικό Μουσείο της Αρμενίας το οποίο θα επισκεφθούμε για να γνωρίσουμε μέσα από τα πλούσια εκθέματα του την ιστορία της Αρμενίας από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Επόμενος προορισμός ο ιερός χώρος Ετσμιατζίν και ο ομώνυμος Καθεδρικός Ναός του 4ου αιώνα, όπoυ βρίσκεται η έδρα του Αρμένιου Πατριάρχη. Ο Ναός ανήκει  στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unescο όπως και τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 7ου αι. στο Ζβάρτνοτς που θα επισκεφθούμε κατά την 
επιστροφή μας στο Ερεβάν. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα αναχώρηση για το γήπεδο για την παρακολούθηση του αγώνα. Εναλλακτικά θα υπάρξει ξεχωριστό πρόγραμμα για αυτούς που δεν θέλουν να πάνε στο γήπεδο Έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.
 
9H HΜΕΡΑ 16/11/19 :  ΕΡΕΒΑΝ- ΓΚΑΡΝΙ 29,7ΧΛΜ – ΓΚΕΡΑΡΤ 10,3ΧΛΜ - ΚΕΛΑΡΙ
Πρωινό και αναχώρηση και θα επισκεφθούμε τον αρχαιοπρεπή ναό του Γκάρνι από την εποχή του Τιγκράνι που κατασκευάστηκε το 77 μ.Χ., στη συνέχεια καταστράφηκε από σεισμό και αναστηλώθηκε το 1975. Συνεχίζουμε στο μεταγενέστερο λαξευμένο στους βράχους μοναστήρι του Γκέραρτ για να ολοκληρώσουμε την γνωριμία μας με ένα ευρύτατο φάσμα της Αρμενικής ιστορίας. Το όνομα του σημαίνει Ιερή λόγχη από το δόρυ που πέρασε το σώμα του εσταυρωμένου Χριστού. Τέλος θα επισκεφθούμε την Εθνική πινακοθήκη για να μυηθούμε στην τέχνη των διάσημων Αρμενίων ζωγράφων όπως ο Αιβαζόσκυ, ο Σαριάν, ο Αταμιάν κ.α. Έπειτα αναχώρηση για το κελάρι - εργοστάσιο "Αραρατ". Επίσκεψη της Αγίας Έδρας του Πατριάρχη Πασών των Αρμενίων στο Ετσμιαντζίν, επίσκεψη της 
εκκλησίας της Αγίας Ριψσιμίας (Ριψιμέ). Επίσκεψη των ερειπίων του ναού Ζβαρτνότς. 
Επίσκεψη στο Εργοστάσιο παραγωγής κονιάκ (αν λόγω έργων παραμένει κλειστό, επίσκεψη του Εργοστασίου παραγωγής σαμπάνιας, κρασιών και βότκας). Έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.
   
 
10H HΜΕΡΑ 17/11/19 :  ΕΡΕΒΑΝ – ΧΟΡ ΒΙΡΑΠ 43,1 ΧΛΜ – ΑΡΕΝΙ ΝΟΡΑΒΑΝΚ 74,9ΧΛΜ o.w.
Πρωινό και αναχώρηση με το λεωφορείο μας η διαδρομή θα μας φέρει στο Μοναστήρι Χορ Βιράπ. Ενδιάμεσα θα περάσουμε από το χωριό Αρένι για να πάρουμε μια γεύση από τα φημισμένα κρασιά του. Λίγο αργότερα φτάνουμε στο ιστορικό Μοναστήρι του Κορ Βιράπ, εκεί που φυλακίστηκε ο Αγ. Γρηγόριος ο Φωτιστής που έφερε το φώς του Χριστιανισμού στην Αρμενία. Η θέα από το Μοναστήρι των διδύμων κορυφών του βιβλικού Αραράτ προκαλεί δέος και συνάμα μελαγχολία και αποτελεί προσφιλές θέμα των ζωγράφων της χώρας. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι Νοραβάνκ χτισμένο κατά την διάρκεια του 13ου αι. και το οποίο υπήρξε σπουδαίο θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο της Αρμενίας . Έπειτα επιστροφή στο Ερεβάν μεταφορά στο ξενοδοχείο μας διανυκτέρευση.

11H HΜΕΡΑ 18/11/19 :  ΑΡΜΕΝΙΑ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 
Το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής μας.
Πάνω εκτύπωση
 
Copyright 2008, Diamond Travel. All Rights Reserved, - Created by iWorx ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΌΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ