Diamond Travel
 
ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΌΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
Εύρεση πακέτου
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ Χριστουγεννιάτικες Προσφορές Εξωτικά ταξίδια Καθαρή Δευτερα 2020 ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΔΡΑΜΑ-ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ-ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΕΔΕΣΣΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ
ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Περίληψη Δρομολόγιο & χάρτης Αναχωρήσεις & τιμές Κράτηση
 1η ημέρα, Παρασκευή, 08/11: Ηράκλειο -Ντουμπρόβνικ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και απευθείας πτήση για το Ντουμπρόβνικ, την ονειρική καστροπολιτεία της Κροατίας με φόντο τα σμαραγδένια νερά της Αδριατικής. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα, Σάββατο, 09/11: Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούντβα- Ντουμπρόβνικ

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για το Μοντενέγκρο και επίσκεψη στο  μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Θα περιηγηθούμε στον ρωμαϊκό καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Έπειτα, θα μεταβούμε στην Μπούντβα όπου θα ξεκινήσουμε από την ομώνυμη μαρίνα με τα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, τώρα στεγάζει και το Θέατρο της Μπούντβα όπου φιλοξενούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα, Κυριακή, 10/11: Ντουμπρόβνικ - Μόσταρ – Blagaj- Ντουμπρόβνικ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Βοσνία Ερζεγοβίνη. Επίσκεψη στο περίφημο Μόσταρ, την πόλη που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έμβλημα της πόληςείναι το μεγάλο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Είναι πόλη με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτήστο τέλος του 20ου αιώνα. Το Μόσταρ δίνει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη, όταν απάρτιζαν την ενιαία Γιουγκοσλαβία. Αφήνοντας πίσω , τις επιρροές των Φράγκων και των Ενετών , έρχεται σε επαφή με τα ίχνη των Οθωμανών , που τόσο έντονα διαφαίνονται στα σοκάκια της πόλης , στα παζάρια της, στα χαμάμ και στις ανατολίτικες οσμές της. Μια αίσθηση διαφορετική, με την Ανατολή και τη Δύση χαραγμένες στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Θα δούμε επίσης το περίφημο Blagaj όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο τοπίο στις πηγές του ποταμού Buna. Επιστρέφουμε στο Ντουμπρόβνικ για να δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο μας.
 
4η ημέρα, Δευτέρα, 11/11: Ντουμπρόβνικ - Νησί Κόρτσουλα - Ηράκλειο

Πρόγευμα και αναχώρηση για το νησί Κόρτσουλα, γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Μετά από μια φανταστική διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών φτάνουμε στη χερσόνησο Πέλιασετς, όπου θα θαυμάσουμε το Στον, το Ρωμαϊκό Στάγκνουμ, με τείχη που έχουν χαρακτηριστεί ως το Σινικό Τείχος της Κροατίας. Στη συνέχεια φτάνουμε στο Όρεμπιτς από όπου θα πάρουμε το καραβάκι μας για να βρεθούμε στην Κόρτσουλα, το νησί που κυριαρχεί ως γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Ένα νησί που συνδέεται άμεσα με την Κέρκυρα, ως πρώτη αποικία Κερκυραίων αποίκων, οι οποίοι την αποκάλεσαν Κόρκυρα Μέλαινα (Μαύρη Κέρκυρα). Ένα νησί που περιστοιχίζεται από τείχη του 13ου αιώνα από κάστρα και πύργους που άφησαν στο πέρασμά τους οι Ενετοί. Θα επισκεφθούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, καθώς και το σπίτι μουσείο του Μάρκο Πόλο. Έπειτα μεταφορά για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.
 
Πάνω εκτύπωση
 
Copyright 2008, Diamond Travel. All Rights Reserved, - Created by iWorx ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΌΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ